
سخنگوی صنعت برق کشور: ۴۰۰ مگاوات انرژی الکتریکی به ماینرها فروخته شده است
مصطفی رجبی مشهدی در گزارشی پس از ارائهی دادههای برق مصرفی ماینرهای ایرانی تاثیر این صنعت در افزایش مصرف انرژی الکتریکی را اندک ارزیابی کرده است
گزارش سخنگوی صنعت برق از توان مصرفی ماینرها
مصطفی رجبی مشهدی؛ سخنگوی صنعت برق کشور گزارشی را در رابطه با مصرف برق ماینرها اعلام کرد. وی اظهار داشت که تاکنون به ظرفیت ۴۰۰ مگاوات انشعاب برق به متقاضیان فروخته شده است. در همین زمان اعلام کرد که تجهیزات ماینینگ ۳ تا ۴ درصد برق جهان را مصرف میکنند و در نتیجه سهم برق مصرفی ماینرهای جهان را ۷-۸ هزار مگاوات اعلام کرد.
بر اساس اعلام سخنگوی صنعت برق کشور، بررسیها میزان مصرف فارمهای استخراج رمزارز در ایران را ۲۵۰-۳۰۰ مگاوات(معادل یک واحد نیروگاهی کوچک) نشان میدهد و در نتیجه این واحدها تاثیر چشمگیری در افزایش میزان مصرف برق کشور ندارند.
این در حالی است که در گذشته شرکت توزیع برق ماینرها را یکی از حوزههای تاثیرگذار در مصرف برق کشور عنوان کرده و شناسایی واحدهای غیرمجاز استخراج رمزارزها در دستور کار این سازمان قرار گرفته است. همچنین مصطفی رجبی مشهدی در هفتهی گذشته اعلام کرده است که ماینرها باید آسیب وارد شده به صنعت برق کشور را نیز پرداخت کنند.
وی در راستای اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرد که ماینرهای غیر مجاز از برق صنعتی و یا کشاورزی برای استخراج رمزارزها استفاده میکنند و برای مقابله با فعالیت این دسته از ماینرها پاداش ۱۰ میلیون تومانی درنظر گرفتهایم.
رجبی مشهدی همچنین از شناسایی و توقیف یک هزار فارم غیرمجاز استخراج رمزارزها خبر داد و اظهار داشت که خسارت ناشی از فعالیت این واحدها محاسبه و براساس قانون از آنها اخذ خواهد شد.
وی همچنین در رابطه با اعطای مجوز خرید برق از بورس انرژی برای ماینرها از محل طرحهای صرفهجویی اظهار داشت که تا زمان اجرایی شدن این طرح نمیتوان آن را ارزیابی کرد ولی بررسیها نشان میدهد که این روش توجیه اقتصادی ندارد.
بازگشت سرمایهی ماینرها دو سال است
وی با اشاره به بازگشت سرمایهی ۲ سالهی ماینرها اظهار داشت که مجوز شورای اقتصاد برای طرح تعویض کولرهای گازی غیر استاندارد به ویژه در نواحی جنوب کشور دریافت شده است. وی همچنین اعلام کرد که ماینرها نیز میتوانند در این طرح شرکت کنند و در نتیجه اجرای این طرح با شتاب بیشتری مواجه خواهد شد و ماینرها نیز قادر خواهند بود برق مورد نیاز برای فعالیتشان را خریداری کنند.
اگرچه هدف درخواست سخنگوی شرکت برق از ماینرها برای مشارکت در این حوزه مشخص نیست، در حقیقت رابطهی میان کولر گازی و فارمهای ماینینگ مشخص نیست. چراکه فعالان این صنایع معمولا از سیستم تهویه برای خنکسازی تجهیزات استفاده میکنند.
همچنین بهنظر میرسد که طول عمر مفید تجهیزات ماینینگ(در محدودهی دوسال) برای ازیابی بازگشت سرمایهی ماینرها در نظر گرفته نشده است. چراکه پس از این مدت زمان معمولا همزمان با ورود تجهیزات جدید استخراج رمزارز و افزایش هشریت شبکه فعالیت ماینرهای قدیمی دیگر توجیه اقتصادی نخواهد داشت. همچنین ریسک فعالیت در صنعت ماینینگ به دلیل تغییر قیمت رمزارزها بالا ارزیابی میشود و در نتیجه مقایسهی صنعت ماینینگ با دیگر صنایع زمانی منطقی است که به فعالان این صنعت نیز برق مصرفی با نرخ یکسان ارائه شود.