هر آنچه که باید درباره ریفای بدانیم

ریفای یا امور مالی احیا کننده، نوعی سازوکار تمرکززدایی بودجه برای تامین مالی پروژه‌ها می باشد که در آن کسب سود و بازدهی بالا هدفی نهایی در نظر گرفته نمی‌شود.

در دنیای امروز، بشر با چالش‌های زیست‌محیطی و اجتماعی زیادی مواجه است. تغییرات آب‌وهوایی، آلودگی، فقر و نابرابری از جمله این چالش‌ها هستند. برای حل این چالش‌ها، نیاز به تغییری اساسی در رویکردهای اقتصادی و مالی داریم. در سیستم اقتصادی فعلی، رشد اقتصادی به معنای استفاده بیشتر از منابع طبیعی و تخریب محیط‌زیست است؛ چنین سیستمی، خود باعث افزایش نابرابری و فقر می‌شود. برای حل چالش‌های زیست‌محیطی و اجتماعی، نیاز به سیستم اقتصادی و مالی جدیدی داریم که مبتنی بر اصول پایداری و عدالت باشد. این سیستم باید به جای رشد اقتصادی، به رفاه انسان‌ها و حفظ محیط‌زیست توجه کند.

ریفای چیست؟

ریفای (ReFi) یا امور مالی احیا کننده (Regenerative Economy)، رویکردی جدید و امیدوارکننده به امور مالی می باشد که می‌تواند به حل چالش‌های زیست‌محیطی و اجتماعی کمک کرده و آینده‌ای پایدارتر و عادلانه‌تر ایجاد نماید. این رویکرد جدید، راهکاری برای برطرف کردن مشکلات سیستم‌های مالی می باشد و علاوه بر تلاش برای به حداقل رساندن آسیب‌های زیست‌محیطی، برای احیای منابع اهداف اقتصادی تلاش می‌کند. ریفای، به جای انباشت سرمایه روی چرخش سرمایه تمرکز دارد و قرار است رفاه اجتماعی، شکوفایی اقتصادی و پایداری را برای امور مالی به ارمغان آورد.

مفهوم ریفای یا امور مالی احیا کننده با هدف بازسازی امور مالی آسیب‌پذیر مطرح شد و هدف نهایی در آن، به جای کسب سود و بازدهی پروژه‌ها، تمرکززدایی بودجه و ایجاد مکانیسم جدید برای تامین مالی پروژه‌ها است. درواقع، همان‌طور که اشاره کردیم، ریفای (ReFi)، از اقتصاد احیا کننده‌ای می باشد که به جای انباشت سرمایه، بر چرخش سرمایه تأکید دارد، حمایت می‌کند و با حمایت از پروژه‌های مثبت و مسئولانه، سعی دارد تا سلامت کره زمین را ارتقا دهد.

ریفای، به کمک فناوری‌ وب ۳ و بلاکچین، برای ساخت ارزشی مشترک، یعنی سودآوری توام با پایداری و پیشرفت پروژه‌ها، با در نظر گرفتن چالش‌های زیست‌محیطی و اجتماعی، تمرکز دارد؛ این موضوع با رویکرد در امور مالی سنتی و بستر سرمایه‌گذاری ESG کاملا متفاوت است.

ریفای در مقابل امور مالی سنتی و سرمایه‌گذاری ESG

سرمایه‌گذاری ESG (مخفف Environmental, Social and Governance)، نوعی از سرمایه‌گذاری پایدار می باشد که در آن سرمایه‌گذاران به عوامل زیست‌محیطی، اجتماعی و حاکمیتی توجه می‌ نمایند. این عوامل که می‌توانند تأثیرات مثبت یا منفی روی عملکرد مالی و اخلاقی شرکت‌ها داشته باشند، عبارت‌اند از:

  • اثرات زیست محیطی » کاهش آلودگی، حفاظت از منابع طبیعی و تغییرات آب‌و‌هوایی.
  • اجتماعی » رفاه کارکنان، تنوع و شمول، رابطه با مشتریان و جامعه، حقوق بشر و مسئولیت اجتماعی شرکت.
  • حاکمیت » استقلال هیئت مدیره، شفافیت و اخلاق تجاری، حقوق سهامداران و رعایت قوانین و مقررات.

سرمایه‌گذاران ESG معمولا شرکت‌هایی را انتخاب می‌ نمایند که در این عوامل به خوبی عمل کرده و خطرات و فرصت‌های مربوط به آن‌ها را در نظر گرفته باشند؛ هدف آن‌ها، بهبود بازده مالی خود و تأثیر مثبت بر جامعه و کره زمین است.

درمقابل، ریفای (ReFi)، رویکردی جامع‌تر به امور مالی دارد که بر پایداری و عدالت متمرکز می باشد؛ این رویکرد پتانسیل برطرف کردن برخی از چالش‌های اساسی جهان را دارد و می‌تواند به ایجاد اقتصادی پایدارتر و عادلانه‌تر کمک نماید. اما ریفای چه تفاوتی با امور مالی سنتی و سرمایه‌گذاری ESG دارد؟ برای پاسخ به این سوال، باید به اهداف و ارزش‌های هر یک از این سیستم‌ها نگاه کنیم:

  • امور مالی سنتی »

در این سیستم، هدف اصلی کسب سود مالی می باشد. بازده مالی براساس سرمایه‌گذاری اولیه سنجیده می‌شود. هرگونه تأثیر مثبت زیست‌محیطی یا اجتماعی تنها یک مزیت جانبیست؛ پول به عنوان هدف در نظر گرفته می‌شود، نه یک ابزار.

  • سرمایه‌گذاری ESG »

در این سیستم، عوامل زیست‌محیطی، اجتماعی و حاکمیتی در تصمیمات سرمایه‌گذاری لحاظ می‌شوند. بازده مالی هنوز اولویت است، اما با در نظر گرفتن خطرات و فرصت‌های مربوط به این عوامل! پول به عنوان ابزار در نظر گرفته می‌شود، اما با محدودیت‌های زیست‌محیطی و اجتماعی! عوامل ESG معمولاً به فکر کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی پروژ‌ه‌ها هستند.

  • ریفای »

در این سیستم، هدف اصلی احيا و پایدار کردن اقتصاد جهانی می باشد. بدر این رویکرد بازده مالی، تنها یک نتیجه جانبیست. پول به عنوان ابزاری در نظر گرفته می‌شود که برای حل مشکلات جهانی کاربرد دارد.

پس ريفای شكاف بين امور مالی سنتی و سرمايه‌گذاری ESG را پُر می‌ نماید و سيستم جديد و پاسخگویی در عصر جديد می باشد که جهان به شدت به آن نیاز دارد.

ویژگی‌ها و مزایای ریفای (ReFi) چیست؟

ریفای از فناوری‌های وب ۳ و بلاکچین استفاده می‌ نماید تا راه‌حل‌های مالی را با اهداف زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی همسو و با کمک برای برطرف‌کردن مشکلات سیستم‌های مالی، علاوه‌بر به حداقل رساندن آسیب‌های زیست‌محیطی، برای احیای آن‌ها هم تلاش می‌کند. برخی از ویژگی‌های ریفای عبارت‌اند از:

  • رشد سالم »

ریفای بر روی چرخش سرمایه تمرکز دارد، نه انباشت آن. رفاه اجتماعی، شکوفایی اقتصادی و پایداری و بازسازی منابع هدف ریفای است، نه فقط سود مالی!

  • دموکراسی مالی »

ریفای با استفاده از فناوری‌های بلاک چین و وب ۳، دسترسی به خدمات مالی را برای همه فراهم می‌کند. همچنین شفافیت، حساب‌‌رسی و حقوق سهامداران را احیا می‌کند.

  • تأثیرگذار بودن »

ریفای با حمایت از پروژه‌های مثبت و مسئولانۀ مالی، سعی دارد تأثیرات خود را بر سلامت زندگی در کره زمین به حداکثر برساند.

ریفای با رویکردی جدید و نوآورانه به امور مالی، پتانسیل حل برخی از چالش‌های اساسی جهان را دارد. درادامه دو مورد از مزایای ریفای یا همان امور مالی احیا کننده را معرفی می‌کنیم:

  1. 1 - دموکراتیک بودن »

ریفای از اکوسیستم همتا به همتا (P2P) برای تامین مالی نیاز پروژه‌ها و جامعه استفاده می نماید.

  1. 2 - امنیت »

ریفای بر امنیت مالی کاربران تاکید دارد و می‌خواهد به پذیرش تفکر طولانی مدت و اعتماد متقابل کمک نماید.

ریفای و ارزهای دیجیتال

ریفای و ارزهای دیجیتال رابطه نزدیکی با هم دارند. از آنجا که ارزهای دیجیتال بر پایه فناوری بلاکچین و وب ۳ عمل می نمایند، انتقال ارزش بدون نیاز به واسطه‌های مالی با آن‌ها، امکان‌پذیر است. ارزهای دیجیتال مزایای زیادی مانند سرعت بالای انتقال، کم‌هزینه بودن، شفافیت، حفاظت از حریم خصوصی و قابل برنامه‌ریزی بودن را به ارمغان می‌آورند، اما با چالش‌هایی مانند نوسانات قیمتی، تقلب، سوءاستفاده، نقص امنیتی و تأثیرات زیست‌محیطی هم رو‌به‌رو هستند.

ارتباط ریفای و ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال دوستدار محیط زیست؛ آشنایی با رمزارزهای سبز

برای حل این چالش، ریفای، یا همان امور مالی احیاکننده، به‌عنوان گزینه‌ای جدید و پاسخگو در عصر جدید، شناخته می‌شود و سعی دارد با استفاده از فناوری‌های وب ۳ و بلاکچین، راهکارهای اقتصادی را با هدف های زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی همسو نماید. ریفای به‌عنوان برطرف کننده مشکلات سامانه مالى عمل کرده و در کنار سود‌آوری مالى، بر سلامت و پایدارى سامانه زیست‌محیطی اولویت می‌دهد.

برخی از راه‌هایی که ریفای می‌تواند به کمک آن‌ها، ارزهای دیجیتال را با محیط زیست آشتی دهد عبارت‌اند از:

1 - استفاده از مکانیسم‌های به‌صرفه، مانند اثبات سهم (Proof of Stake) یا اثبات خدمات (Proof of Service) به جای الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) برای تایید تراکنش‌ها

2 - توسعه پروتکل‌ها و پلتفرم‌هایی که به کاهش ردپای کربن، تعدیل گازهای گلخانه‌ای، حفاظت از تنوع زیستی و بازسازی منابع طبیعی کمک می‌ نمایند.

3 - حمایت از شرکت‌ها و پروژه‌هایی که در زمینۀ انرژی پاک، کشاورزی پایدار، جنگل‌کاری، بازیافت و دور ریختن هوشمند فعال هستند.

گفتار پایانی

ریفای (ReFi) یا امور مالی احیا کننده، با هدف تغییر و تحول در سیستم‌هایی که اختلال مالی دارند و بدون در نظر گرفتن سود‌آوری به عنوان هدف نهایی، قصد دارد تا با همسو کردن جوامع، ‌آن‌ها را برای حرکت جمعی رو به جلو آماده نماید. ریفای درواقع، مکملی برای امور مالی سنتی و سرمایه‌گذاری ESG می باشد و با رویکرد جدید و امیدوارکننده به امور مالی، پتانسیل زیادی برای تغییر دنیا و چالش‌های موجود در آن دارد.

محصولات مرتبط



دیدگاه های شما

افزودن یک دیدگاه