نگاهی کوتاه درباره استاندارد و توکن ERC-20 در دنیای ارزهای دیجیتال

اگر شخصی در روز های اول پیدایش ارزهای دیجیتال قصد داشت که یک پروژه بلاکچینی آغاز کند باید یک بلاکچین جدیدی را توسعه می داد. این کار دست مانند این بود که آن فرد دوباره از نو چرخ یا صنعت بلاکچین را از اول شروع نماید. اما اکنون با استفاده از اتریوم و استانداردآن هرکسی می‌تواند بدون ساخت بلاک چین برای خود توکن ایجاد نماید.

در این مقاله قصد داریم به همراه شما بررسی کنیم کهERC-20  چیست و چگونه این امکان را برای کاربران فراهم می نماید.

با ما همراه باشید.

توکن و استاندارد ERC20 چیست؟

ERC-20 استانداردی مهم در شبکه اتریوم می باشد که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد بدون اینکه بلاکچین مستقل داشته باشند، توکن‌های خود را روی اتریوم بسازند. چنین امکانی به‌علت وجود قراردادهای هوشمند امکان‌پذیر است.

بنابراین ERC20 مجموعه‌ای از قواعد و مقررات می باشد که به شما کمک می‌ نماید یک قرارداد هوشمند را به‌همراه توکن‌هایش بر بستر اتریوم بسازید. ERC مخفف Ethereum Request for Comment و ۲۰ عدد شماره این پروپوزال است.

کاربرهای استاندارد ERC-20

زمانی که یک قرارداد هوشمند قصد ایجاد یک توکن در پلتفرم اتریوم را داشته باشد، توکن  ERC-2وارد بازی می‌شود. در حقیقتERC-20 زبان مشترکی می باشد که تمام قراردادهای هوشمند در خرید اتریوم از آن استفاده می‌ نمایند. این زبان به توکن‌ها، امکان مبادله‌شدن توسط یکدیگر را می‌دهد. برای چگونگی نحوه‌ی کار این استاندارد مثالی می‌زنیم.

فرض کنید می‌خواهیم یک بازی بسازیم که کاربران با استفاده از توکنی که برای این بازی طراحی شده است قابلیت‌هایی را در مراحل مختلف بازی به دست آورده و با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. کاربران برای اینکه بتوانند وارد این بازی شوند باید توکن ما را با استفاده از یکی از ارزهای مجازی مثل بیت کوین بخرند.

در اینجا بد نیست نگاهی به قوانین ERC-20 داشته باشیم.

فیلدهای اختیاری استاندارد ERC20 شامل موارد زیر است:

اسم توکن: نامی است که به توکن پلتفرم خود اختصاص می‌دهید.

نماد یا علامت اختصاری: نماد اختصاری مربوط به توکن است.

تعداد اعشار: در حقیقت شما در این فیلد، میزان تقسیم‌پذیری توکن خود را تعیین می‌نمایید. مثلاً اگر مقدار این فیلد را ۱ قرار دهیم، کمترین مقدار توکن در پلتفرم ما ۰.۱ می‌شود.

اهمیت استاندارد ERC-20

توکن های ERC-20 در حقیقت همه‌چیز را ساده‌ می‌کنند. قبل از روی‌کارآمدن آن ها، هر برنامه‌ای زبان و اصطلاحات مخصوص به خود را داشت.

مثلاً یک توکن برای نشان‌دادن مقدار کلی از عبارت totalAmount استفاده کرده درحالی که دیگری از عبارت totalNumber استفاده می‌کرد.

توکن و استاندارد ERC20 چیست؟

در صورت نبودن این استانداردها، تیم توسعه‌دهنده نرم‌افزار باید وقت و هزینه زیادی را صرف ساخت بلاکچین و توکن می‌کرد. همچنین صرافی و کیف‌پول‌ها می‌بایست پلتفرم خود را با تک‌تک زبان‌ها و استانداردهای توکن‌ها سازگار می‌کردند. با داشتن یک استاندارد جهانی، هر توکن جدید قادر است به‌طور خودکار به یک صرافی یا کیف پول اضافه شود.

جایگزین‌های استاندارد توکنERC-20

می‌دانید که امروزه اتریوم تنها بلاک چینی نیست که از قرارداد هوشمند پشتیبانی می‌کند. در نتیجه، استانداردهای ساخت توکن هم محدود به اتریوم نیستند.

تعدادی از معروف‌ترین جایگزین‌های استاندارد توکن  ERC-20عبارت‌اند از:

BEP-20 استاندارد توکن بایننس اسمارت چین

TRC-20 استاندارد توکن ترون

Solana SPL  استاندارد توکن سولانا

Cardano Native Assets  استاندارد توکن کاردانو

در بین این گزینه‌ها، TRC-20 از بقیه معروف‌تر است و کاربردهای زیادی دارد. در نتیجه این استاندارد را با دقت بیشتری بررسی می‌کنیم.

مقایسه استاندارد ERC-20 با TRC-20

تفاوت‌های بین ERC-20 و TRC-20 در حقیقت همان تفاوت‌های بین اتریوم و ترون هستند. در ادامه نگاهی به مهم‌ترین این تفاوت‌ها خواهیم داشت.

سرعت تراکنش‌ها

توکن‌های TRC-20 از انواع ERC-20 سریع‌تر هستند. تراکنش‌های TRC-20 حدود ۳ دقیقه طول می‌کشند، در حالی که تراکنش‌های ERC-20 در حدود ۱۵ دقیقه انجام می‌شوند. این به‌دلیل مقیاس‌پذیری بالاتر ترون است.

کارمزد

مقیاس‌پذیری بالاتر ترون باعث شده که کارمزد تراکنش‌های توکن‌های TRC-20 هم کمتر از انواع ERC-20 باشد.

آدرس توکن

آدرس توکن‌های TRC-20 با حرف T شروع می‌شود، در حالی که آدرس توکن‌های ERC-20 با ۰x شروع می‌شود.

امنیت تراکنش‌ها

هر دو استانداردهای ERC-20 و TRC-20 به‌اندازه کافی امن هستند. اتریوم و ترون هر دو بلاک چین‌های قدیمی و مطرحی هستند و امنیت آن‌ها اثبات‌شده است. بااینکه ممکن است گفته شود اتریوم کمی از ترون امن‌تر است، اما تفاوت معناداری بین میزان امنیت آن‌ها وجود ندارد.

مقایسه تتر ERC-20 و تتر TRC-20

تتر (USDT) اولین و بزرگ‌ترین استیبل کوین دنیاست. این استیبل کوین از ابتدا روی اتریوم عرضه شد و از نوع ERC-20 بود؛ اما بعدها ورژن ترونی یا همان TRC-20 تتر هم عرضه شد. این دو تتر تفاوتی ازنظر کاربرد با هم ندارند و تنها تفاوت آن‌ها این است که تتر TRC-20 سریع‌تر و کارمزد آن به‌شدت کمتر است. به همین دلیل، تتر TRC-20 در بین کاربران محبوبیت زیادی پیدا کرده و بسیاری استفاده از آن را ترجیح می‌دهند.

هنگام انتقال تتر به شبکه‌ای که قصد استفاده از آن را دارید توجه کنید. هنگام خرید از صرافی یا واریز به آن، خود صرافی از شما می‌خواهد که نوع شبکه را مشخص کنید. همچنین پیش‌تر توضیح دادیم که آدرس‌های اتریوم با ۰X و آدرس‌های تتر با T شروع می‌شوند. اگر تترهای خود را به شبکه اشتباه انتقال دهید، امکان بازگرداندن آن وجود نخواهد داشت.

سؤالات متداول

هر تراکنش ERC-20 چقدر طول می‌کشد؟

معمولاً هر تراکنش اتریوم به حداقل ۱۲ تأیید برای نهایی‌شدن نیاز دارد و این یعنی هر تراکنش حداقل ۵ دقیقه طول می‌کشد.

هزینه هر تراکنش ERC-20 چقدر است؟

کارمزد تراکنش توکن‌های ERC-20 به کارمزد اتریوم بستگی دارد و روزانه متغیر است. از سایت‌هایی مانند ycharts.com می‌توانید آن را چک کنید.

آیا هرکسی می‌تواند یک توکن ERC-20 بسازد؟

بله، اتریوم یک بلاک چین آزاد است و هر شخصی با داشتن دانش موردنیاز می‌تواند برای خود یک توکن بسازد؛ اما توکن شما به‌خودی‌خود هیچ ارزش مالی ندارد و اینکه چگونه ارزش پیدا می‌کند به پروژه شما بستگی دارد.

برای ساخت توکن ERC-20 به چه زبانی باید مسلط بود؟

زبان برنامه‌نویسی مخصوص بلاک چین اتریوم سالیدیتی (Solidity) است و برای ساخت توکن در این بلاک چین باید به این زبان مسلط بود.

 

محصولات مرتبط



دیدگاه های شما

افزودن یک دیدگاه