slide

بروزرسانی شده در تاریخ : 13 / آبان / 1403

بازارهای سرمایه گذاری گوناگونی برای نگهداری و افزایش سرمایه به وجود آمده اند که برخی از آن‌ها قدمت بسیار طولانی دارند و به نوعی توسط مردم شناخته شده‌ است. یکی از روش های کسب درآمد برای معامله گران، سرمایه گذاران و سایر افراد، ورود به بازار ارزهای دیجیتال می باشد. در سال های اخیر شاهد افزایش انواع صرافی های معاملاتی رمزارز بوده ایم که هر کدام از آن ها به نحوی ساز و کار مخصوص خودشان را دارند.

🔹 تعریف کوتاهی از صرافی ارز دیجیتال

به بستری که در آن می‌توان به معاملات خرید و فروش یا تبدیل رمزارزها پرداخت، صرافی ارز دیجیتال می‌گویند. مهم‌ترین عواملی که در معامله‌ی رمزارزها وجود دارد، امنیت و سرعت می توان نام برد.

🔹 آشنایی با سامانه های تبادلات

مسلما شما بعنوان کاربر یا سرمایه گذار در فضای رمزارز می بایست شناخت کاملی از این سامانه ها داشته باشید تا بتوانید بسته به شیوه و نیاز خود بهترین استفاده را از آن ها ببرید.

چرا که عضویت شما در این سامانه ها تا حد بسیاری میتواند به انتخاب درست یا نادرست شما تبدیل گردد و اگر انتخاب نادرستی داشته باشید، دچار زیان قابل توجهی بعلت ورود اشتباه در این سامانه ها خواهید شد.

🔹 آشنایی انواع سامانه های تبادلاتی

سامانه های تبادلاتی به صورت کلی از نظر ماهیتی به دو دسته صرافی تقسیم می شوند هستند که عبارت اند از :

صرافی های متمرکز

صرافی های غیر متمرکز

🔹 1 - صرافی های متمرکز

صرافی های متمرکز به این صورت عمل می نمایند که یک فرد، تمامی معاملات را کنترل و تایید می نماید و به عبارتی دیگر این فرد، معتمد تمامی افرادی که در صرافی های متمرکز فعالیت می‌نمایند است.

صرافی متمرکز دقیقا مشابه بانک عمل می نماید و کارمندان آن باید تراکنش های شما را تایید و همچنین مدیریت نمایند. در صرافی های متمرکز نیز کاملا این موضوع وجود دارد و فردی تمامی تراکنش های افراد فعال در صرافی را به همراه دیگر اطلاعات معاملاتشان را رصد و سپس تایید و همچنین مدیریت می نماید. صرافی متمرکز مزایا و معایبی به همراه دارد که اگر صد استفاده از آن را دارید، ابتدا پیشنهاد می کنیم که به مزایای آن توجه نمایید.

مزایا :

🔹 2 - صرافی های غیر متمرکز

صرافی های غیر متمرکز، دقیقا عکس صرافی های متمرکز می باشند. یعنی دیگر توسط کارمند یا ارگانی اداره نمی شود و هیچ شخصی بر روی تراکنش ها و همچنین بر روی خرید و فروش ها مدیریت ندارد. بهتر است بگوئیم که در صرافی های غیرمتمرکز، کاربر مستقیما با خود کاربر ارتباط دارد.

به عبارتی صرافی های غیر متمرکز به صورت ” P2P ” فعالیت می نمایند اما لزوما هر صرافی p2p فعالیت غیرمتمرکز ندارد.

زمانی که کاربر قصد فروش دارایی های رمزارزی خود را دارد، دیگر نیازی به ارسال به حساب صرافی نمی باشد، بلکه از همان کیف پول مورد نظر می تواند این عملیات را بدرستی انجام دهند. این موضوع باعث بالا رفتن امنیت دارایی های کاربر و همچنین باعث از بین رفتن ریسک هک شدن کیف پول صرافی نیز می گردد مکه این موضوع باعث این امر گردیده است که برخی از افراد برای جلوگیری از این قبیل تهدیدات، به صرافی های غیر متمرکز روی بیاورند.

متاسفانه در حال حاضر کشور ایران به دلیل تحریم های اعمال شده، به سختی با صرافی های متمرکز همکاری می نمایند، اما با وجود صرافی های غیر متمرکز تقریبا این سختی تا حدودی کاهش یافته است چراکه دیگر کاربران نگرانی مشکلاتی مانند بلوکه شدن حساب هایشان و ... را ندارند. در این نوع صرافی ها، تنها با متصل کردن کیف پولتان به حساب صرافی می توانید معاملات خود را آغاز نمایید. صرافی های غیر متمرکز نیز همانند صرافی های متمرکز دارای مزایای خاصی می باشد که در این قسمت قصد داریم تا شما را با آن ها آشنا نماییم.

مزایا :

🔹 سامانه های P2P

کلمه P2P مخفف عبارت PEER TO PEER به این معناست که دو کاربر متفاوت (یکی فروشنده و یکی خریدار)، به صورت مستقیم و بدون واسطه با هم به مبادله می‌پردازند.

در این نوع صرافی‌ها، پلتفرم فقط نقش واسطه را داشته و کاربران خود تعیین کننده قیمت می باشند. در این میان از بین هزاران درخواست خرید و فروش، آنانی که درخواست قیمت مشابهی دارند، با هم طرف معامله شده و صرافی کارمزدی بابت این وساطت از طرفین دریافت می‌نمایند.

به بیان دیگر میتوان گفت که سامانه های P2P صرفا پلتفرم هایی برای حضور کاربران محسوب میشوند که خدمات را کاربر در اختیار کاربر دیگر قرار میدهد اما این میزبانی خدمات در صرافی های P2P به واسطه ویژگی هایی که در آن ها تعریف شده است در قالب یک میز کار در اختیار کاربر می باشد.

حال در این میان، صرافی بابت خدماتی که در سرویس خود ایجاد کرده است و میزکاری که در اختیار کاربر برای تبادل قرار میدهد، کارمزدی را در ازای هر خرید یا فروش یا ثبت سفارشی اخذ می نماید.

📢 عملکرد:

علیرغم جذاب بودن مسئله تعیین قیمت توسط خود کاربر، در این محیط‌ها عرضه و تقاضا نقش بسیار پررنگی دارد و بر خلاف تصور امکان معامله با قیمتی متفاوت از روند بازار وجود ندارد.

کاربر باید برای یافتن قیمتی مناسب درخواست خود را ثبت نماید و تا رسیدن قیمت بازار به محدوده دلخواهش منتظر بماند. سپس با به ثمر رسیدن معامله و کسر کارمزد وساطت، رمزارز (یا ریال در صورت فروش) به حساب کیف پول کاربر در صرافی شارژ شده و مجدداً با پرداخت کارمزد برداشت می‌تواند آن را برداشت نماید.

⚠️ ⚠️ لذا کاربران گرامی باید به این تکته توجه نمایید که سرمایه خود را در سامانه p2p ایمنی نگه داری کنید که مشمول بلوکه شدن و یا از کلاهبرداری نشود.

نحوه ثبت سفارش:

🔹 سامانه های OTC

کلمه OTC مخفف عبارت Over The Counter می باشد که به معنای معامله خارج از صرافی، کارگزاری یا بروکر و به طور کلی خارج از ساختار خرید و فروش عادی در یک بازار به شمار می آیند و به صورت مستقیم توسط دو نفر یا دو سازمان انجام می‌شود.

به عبارت دیگر معاملات در بازار OTC، معامله‌ای می باشد که مستقیما بین خریدار و فروشنده و بدون نظارت صرافی‌ها انجام می‌شود. این نوع معامله در مقابل معاملات توسط کارگزاری‌ها و صرافی‌ها قرار می‌گیرد؛ در اینجا یک واسطه میان خریدار و فروشنده قرار می‌گیرد و عمل انتقال دارایی از فروشنده به خریدار و انتقال سرمایه از خریدار به فروشنده، توسط این صرافی انجام می‌شود.

در بازار OTC صرافی یا کارگزار واسط وجود نداشته و خریدار و فروشنده مستقیما باهم معامله خواهند کرد.

عموما این بازار مناسب سرمایه‌داران کلان یا به ادبیات بازار رمزارزها، مناسب نهنگ‌های بازار بوده که قصد دارند تعداد بسیار زیادی از یک ارز دیجیتال را در یک قیمت مشخص به فروش برسانند و مزیت آن در مقابل پلتفرم معاملاتی این می باشد که شما در پلتفرم ها هر چقدر خرید بیشتری داشته باشید مجبور به تایید درخواست ها با قیمت بالاتر هستید و هر چه فروش بیشتری داشته باشید مجبور به تایید درخواست ها با قیمت پایین تری می باشید. در صورتی که در صرافی OTC میتوانید تعداد معقولی از سفارش را به صورت میانگین در قیمت مناسب از پلتفرم معاملاتی و حتی زیر قیمت آن خریداری نمایید.

📢 عملکرد:

تعیین کننده قیمت در این نوع صرافی‌ها خودشان، منبع تامینشون و رقابت بازار هستند. اما چیزی که در صرافی‌های OTC معامله می‌شود رمزارز واقعیست،به این معنا که تتر خریداری شده توسط مشتری بلافاصله تسویه شده و کارمزد و تشریفات خاصی برای دریافت آن در نظر گرفته نمی‌شود.

به طور خلاصه می‌توان مزیت صرافی‌های OTC را سرعت و راحتی و عدم وابستگی به حجم معاملات در قیمت خاص در معامله دانست و عیب آنها را تفاوت بیشتر در نرخ خرید و فروش برشمرد. همچنین از نمونه‌های شناخته شده صرافی‌های OTC می‌توان به پارس بیت در ایران و کوین بیس خارج از ایران، اشاره نمود. نرخ به ظاهر کمتر صرافی‌های P2P با توجه به کارمزدهای بالا و سرعت عمل پایین، صرفاً به کابوسی برای این دسته از کاربران که قصد عملیات حجم بالا دارند، تبدیل خواهد شد.

نحوه ثبت سفارش:

🔹 با توجه به مزایایی که در سامانه های OTC وجود دارد، پیشنهاد ما به شما قطعا استفاده از سامانه تبادل می باشد به دلایل زیر:

✅ مشمول محدودیت در حجم رمزارزی و ریالی نخواهید شد.

✅ قیمت مناسب در خرید های حجم بالا از OTC به صرفه تر است.

✅ برداشت رمزارزی و ریالی در OTC به صورت آنی اتفاق میوفتد و محدودیت برداشت نخواهید داشت.

🔹 چه عواملی باعث منحصر به فرد شدن سامانه OTC می شود؟

با توجه به مطالب بالا میتوانیم این نتیجه را بگیریم که سامانه OTC با ویژگی و محبوبیتی که بین کاربران ایرانی دارد باعث منحصر به فرد شدن او شده است.  از دیگر ویژگی های سامانه تبادل میتوان به امکان تامین ارزهای دیجیتال بر روی شبکه دلخواه در حجم بالا اشاره نمود.

معرفی 7 مورد از عوامل متحصر به فرد شدن سامانه تبادل : 

📌  سرعت انتقال

📌  قابلیت نقدشوندگی

📌  امنیت زیاد

📌  ناشناس بودن

  📌کارمزد کم

📌  ارزهای دیجیتال کمتر شناخته شده

📌مناسب برای ترید حجم بالایی از رمزارز

📌محافظت در برابر خطر و ریسک

📌عدم وجود محدودیت در خرید یا برداشت

🔹 تفاوت صرافی P2P و  OTC

با توجه به تعاریفی که در آموزش ارز دیجیتال داشته ایم اطلاع نسبی درمورد صرافی های OTC و  P2P به دست آوردیم که بهتر بدانیم این صرافی ها با وجود شباهت هایی که با هم دارند، تفاوت هایی نیز در این میان دیده میشود که باعث منحصر به فرد شدن هر کدام از این پلتفرم ها میشود.

از دیگر تفاوت های شاخص را می توانیم به 📝 فرایند احراز هویت اشاره نمود البته در بسیاری از صرافی های P2P این قانون روال برداشته شده است. درحالی که برای فعالیت در صرافی های OTC باید احراز هویت نمایید و سپس معامله های خودتان را انجام بدهید.

معاملات در صرافی های P2P به صورت همتا به همتا بین خریدار و فروشنده  انجام میشود و به عبارت دیگه ای شما به عنوان خریدار در این روش از معاملات با خود فروشند در ارتباط هستید و هیچ شخص ثالثی در معامله های شما دخالتی ندارد اما در حالی که معاملات در صرافی های OTC به صورت مستقیم با صرافی انجام می شود.

همچنین میزان نقدینگی در صرافی های P2p کمتر از نقدینگی صرافی های OTC می باشد. به این ترتیب شما می تونین معامله های خودرا در کمترین زمان و بهترین قیمت در صرافی های OTC انجام بدهید.

🔹 معاملات OTC مناسب چه افرادی می باشد؟

پاسخ این سوال را می توان اینگونه مطرح نمود که اگر شما به عنوان فروشنده یا خریدار مقدار زیاد یا رو به بالایی از رمزارز دارید معاملات OTC مناسب شما می باشد به دلیل این که صرافی های عادی نقدینگی پایینی به همراه دارد.

 📌 در نتیجه اگر سرمایه گذاری بیشتری میخواهید انجام دهید بهتر می باشد از OTC استفاده نمایید کاربرانی که از این طریق معاملات خود را انجام می‌دهند تراکنش مستقیم انجام می‌شود و در ثبت سفارش‌ها نشان نمی‌دهد. به همین جهت قیمت آن رمزارز تحت‌ تأثیر قرار نمی‌گیرد.

🔹 معرفی سامانه تبادلات OTC پارس بیت

شرکت پارس بیت بعنوان شرکتی پایه و مرجع رسمی حوزه بلاکچین و رمزارز، کلیه تمرکز کاری خود در بخش های مختلف را بر روی ساختارهای مرتبط با این حوزه معطوف کرده است و در حال حاضر در بخش های متفاوتی چون:

توسعه شهر هوشمند

فین تک

بارگزاری مقالات علمی

توسعه و ایده پردازی بلاکچین

مشاوره تخصصی

برگزاری کارگاه های آموزشی

فروشگاه تجهیزات ماینینگ و کیف پول

خدمات هتلینگ و تخصصی راه اندازی فارم

تحقیق و توسعه فناوری بلاکچین

عمده خدمات شرکت پارس بیت در حال حاضر بر محور تبادلات رمزارزها به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای هم راستا با سامانه های OTC جهانی میباشد که روز به روز در حال ارتقا و گسترش در سطح خاورمیانه نیز هست و اکنون پس از گذر از فعالیت حقوقی و تجربه ای چندین ساله در این بخش، بعنوان کارگزاری رمزارز در ایران مشغول فعالیت و تامین رمزارز برای نهادهای دولتی و خصوصی در کشور میباشد.

🔹 نقش رمزارز تتردر معاملات OTC

رمزارز تتر در بازار OTC سه  کاربر مهم دارند :

به عنوان سرمایه ترید

به عنوان ارز پایه برای قیمت گذاری

برای تسویه حساب ترید

🔹 کدام صرافی برای خرید و فروش تتر مناسب‌ تر است؟

انتخاب صرافی مناسب بیش از هر چیزی به انتظار کاربر بستگی دارد. بسیاری قصد دارند پس از خرید یا فروش تتر، آن را در اولین فرصت با قیمت بالاتری معامله کنند. طبیعتاً برای چنین کاربرانی صرافی‌های P2P محیط مناسبی است، چراکه کارمزدی کمی برای معامله پرداخت می‌کنند و بلافاصله وارد معامله بعدی می‌شوند.

اما برای کاربری که قصد دارد خرید یا فروش تتر و رمزارزهای دیگر را در مقیاس بالا و در کمترین زمان ممکن همراه با قیمت مناسب معامله کنند، قطعاً صرافی‌های OTC مورد بهتری است.

🔹 مزایای تامین تتر در سامانه تبادل OTC

📌 سرعت انتقال :

با توجه به آنکه طرف دوم معامله با کاربران پلتفرم های OTC خوده صرافی می باشد، تمامی معاملات و تسویه ها حساب های حجم بالا در کمترین زمان ممکن انجام خواهد شد و موجودی رمزارزی و ریالی صرافی با سرعت بیشتری انتقال خواهد یافت.

📌 قابلیت نقدشوندگی :

با توجه به توانایی صرافی های OTC در معاملات حجم بالا،  قابلیت نقد کردن موجودی رمزارز نهادهای حقوقی یا سرمایه گذاران بزرگ بازار ارزهای دیجیتال فراهم است.

📌 امنیت زیاد :

یکی از مهم ترین مزایا در صرافی های OTC قابلیت خرید و فروش از طریق کیف پول خود کاربران می باشد و نیازی نیست که کاربران رمزارز خود را در کیف پول صرافی نگهداری کنند که همین امر، امنیت معاملات را افزایش خواهد داد.

📌 کارمزد کم :

درسامانه تبادلات OTC یک بار کامزد می‌پردازید که شفاف و مشخص است و کارمزد پنهانی وجود ندارد.

🔹 لیست صرافی‌های OTC در بازار ارزهای دیجیتال

صرافی بایننس یکی از بزرگ تیرن صرافی های OTC می باشد که در حال حاضر در این پلتفرم معاملاتی بیش از ۷۰ رمزارز مختلف معامله می‌شود. استفاده از این بازار در صراف بایننس کوین نیاز به احراز هویت دارد و هدف آن آسان کردن خرید و فروش رمزارز بسیاری از سرمایه گذاران کلان است.

صرافی کراکن یکی دیگر از صرافی‌های مطرح در حوزه ارزهای دیجیتال نیز بازار معاملات OTC را ارائه می‌دهد. در بازار معاملاتی OTC صرافی کراکن استفاده از ارزهای فیات به منظور روش پرداخت ارائه شده است. مشابه صرافی بایننس، برای استفاده از این محصول صرافی کراکن نیز باید احراز هویت انجام شود. حداقل سرمایه مورد نیاز برای استفاده از بازار OTC صرافی کراکن، ۱۰۰,۰۰۰ دلار تعیین شده است.

🔹 کارگزاران OTC چه کسانی هستند؟

قبل از بازار گاوی رمزارز بیت کوین که در سال 2017 اتفاق افتاد تنها چند کارگزار OTC وجود داشت اما در سال های اخیر این بازار روند افزایشی یافته است و چندین صرافی معروف کریپتو هم سیستم OTC را راه اندازی کرده اند

این صرافی ها شامل Coinbase ، Binance ، Bittrex ، Bithumb و Poloniex است.

توجه بفرمایید که کاربران گرامی برای معاملات خرید فروش رمزارز در صرافی های ارزدیجیتال چه OTC یا P2P  نیاز به احراز هویت دارند.پس اگر کاربر ایرانی هستید و پاسپورت کشورهای دیگر را ندارید، نمی‌توانید از معاملات OTC این صرافی‌ها استفاده کنید.

🔹 بهترین صرافی OTC ایرانی کدام است؟

یکی از صرافی های OTC در ایران به بزرگترین و تخصصی ترین سامانه تبادلات OTC در رمزارز ایران به پارس بیت اشاره نمود که علاوه بر احراز هویت در صرافی های خارجی باید با پول یا کارت های اعتباری معاملات منتقل بشود و این کار برای ایرانی های عزیز به راحتی امکان پذیر نیست شاید بهتر باشد جدای از صرافی‌های coinbase و binance و kraken به صرافی پارس بیت هم بپردازیم.

🔹 آشنایی با صرافی OTC پارس بیت

همان طور که میدانیم هررمزارز با بلاکچین خاصی به وجود می آید کاربران حرفه ای به بلاکچین آن رمزارز اهمیت زیادی میدهند همچنین برای کاربران حرفه‌ای ارزهای دیجیتال پشتیبانی از این تعداد شبکه برای کاهش گس فی انتقال بسیار جذاب است. شاید انتخاب بهترین صرافی OTC ایرانی کار سختی نباشد و میتوان گفت که صرافی های زیادی نیستند که این روش را پیاده میکنند.

سامانه تبادلات رمزارز OTC پارس بیت از سال 1395 مشغول به فعالیت هست و طی این سال ها با توجه به فعالیت رسمی و حقوقی خود در ارائه خدمات بی واسطه به کلیه سازمان ها و اشخاص، موفق به اخذ مجوز از سازمان نظام صنفی رایانه ای و حائز دریافت نشان خلاق از نهاد ریاست جمهوری به واسطه حضور فعال خود در نمایشگاه ها و رویدادهای معتبر کشور است.

اکنون دارای نمایندگی های فعال در ایران - امارات - کانادا و ترکیه هستیم و خدمات خرید و فروش رمزارز را بدون واسطه و در حجم بالا تامین و ارائه می نماییم.

از اهداف ما اعتلای سطح علمی و اجرایی فناوری بلاکچین و تبادلات رمزارز در ایران به واسطه حضور تیم متخصص و جوانان با انگیزه پژوهشگر در تلفیق با اساتید با تجربه مالی و فین تک است.

🔹 ویژگی‌های صرافی OTC پارس بیت

قابلیت نقدشوندگی و تفاوت قیمت خیلی کم بیت کوین در خرید و فروش رمزارز

قیمت به روز بازار و مطابقت با قیمت های جهانی

شفافیت در فاکتور معاملات

هزینه متناسب تراکنش ها و قابلیت معاملات در حجم بالا بدون محدودیت ریالی و رمزارزی ( - درصدی که در معاملات از سرمایه گذاران دریافت میشه از 0.2 درصد تا نهایتا 1 درصد میباشد که کمترین مقدار در مارکت صرافی ها  و کاملا بدون واسطه است )

بزرگترین سامانه تخصصی تبادل OTC رمزارز در ایران

خرید و فروش رمزارز آسان و سریع

 سامانه تبادل پارس بیت بدون واسطه  و دارای فعالیت حقوقی و رسمی در حوزه تبادل

 پشتیبانی از کیف پول ریالی و دارای قابلیت خرید رمزارز با کلیه کارت های شتاب

تسویه های ریالی در سفارشات فروش زیر 2 ساعت

احراز هویت سریع و ثبت نام آنی

دسترسی به ابزارهای تحلیل تکنیکال

پشتیبانی آنلاین و برخط پاسخ گویی آنی

🔹 چگونه رمزارز در بازار OTC پارس بیت بخریم یا بفروشیم؟

از سه طریق  بعد از احراز هویت و ثبت نام در سایت اصلی پارس بیت به نشانی WWW.PARS-BIT.COM امکان ثبت سفارش خرید یا فروش در پارس بیت امکان پذیر است:

تابلو ارز دیجیتال

از طریق تابلو صرافی در صفحه نخست بر روی گزینه خرید یا فروش بزنید.

تبدیل ارز دیجیتال

در بخش سامانه تبادلات پارس بیت و بخش صرافی OTC امکان خرید یا فروش از طریق فیلد تبدیل رمزارز را خواهید داشت.

خرید و فروش ارز دیجیتال

در تالار رمزارزها با زدن بر روی نام هر رمزارز وارد صفحه تریدینگ آن شده و از طریق فیلد تبدیل رمزارزها اقدام به خرید یا فروش نمایید.

🔹 سخن پایانی

کاربران گرامی خرید و فروش رمزارز به روش های مختلفی صورت مییرد که یکی از آن ها بازار های OTC است .افزایش علاقه سرمایه گذاران بزرگ به بازار ارز دیجیتال، دلیل اصلی رشد پلتفرم های تجاری OTC است. تحقیقات جدید نشان می دهد که سیستم عامل های بازار OTC به دلیل افزایش نرخ پذیرش ارزدیجیتال سال گذشته شاهد رشد دو تا سه برابری در حجم معاملات خود بودند. طبق بررسی موسسات مختلف متوجه شدیم که نقدینگی بیشتر یکی از دلایل اصلی حرکت سرمایه گذاران به سمت پلتفرم های بدون نسخه یا over-the-counter است. و انتخاب و کار با صرافستگی های به نیاز های شما دارد  در کل صرافی‌های OTC چه در ایران و چه در جهان ویژگی‌های مشترکی دارند و امکانات متنوعی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند. با مقایسه امکانات آن‌ها، اسپرد قیمت، کارمزدها و راحتی استفاده و کاربری مناسب می‌توان بهترین تصمیم را برای انتخاب صرافی به منظور خرید و فروش ارزهای دیجیتال گرفت.