
ارز دیجیتال بومی ایران آماده راهاندازی است
مدیرعامل بانک ملی گفت: ارز دیجیتال بومی آماده است و فقط منتظر اقدامات از سوی بانک مرکزی هستیم.
محمدرضا حسینزاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره ایجاد ارز دیجیتال ملی برای مقابله با تحریمها، اظهار داشت:
اکنون برای صادرات و واردات، نیاز به جابجایی و انتقال پول از طریق شبکه بانکی است، اما زمانی که بلاک چین و رمز ارز مورد استفاده قرار گیرد، دیگر این مشکلات و دردسرها وجود نخواهد داشت و میتوان بخشی از مشکلات دوران تحریم را از این طریق رفع کرد.
محمدرضا حسینزاده درباره پیشنهاد رییس جمهوری به کشورهای اسلامی برای راهاندازی ارز دیجیتال مشترک و نقش آن در دور زدن تحریم گفت:
برای همکاری با سایر کشورها نیاز به توافق دولتها با یکدیگر است که اگر این توافقها انجام شود، در داخل کشور محدودیت و مشکلی نداریم و با سرعت میتوانیم آن را آغاز کنیم.
وی خاطر نشان کرد:
در صورت راهاندازی این رمزارزها به شکل توافق با سایر کشورها، به راحتی میتوان تبادل مالی انجام داد.
حسینزاده با بیان اینکه بسترهای لازم در کشور آماده است، اضافه کرد:
در کشور ما دانش فنی خوبی وجود دارد و چهار بانک با مشارکت یکدیگر طرح رمز ارز ملی ققنوس را طراحی کردهاند.
وی اظهار داشت:
تقریبا همه کارها آماده شده، اما برای آغاز فعالیت آن نیاز به قوانین و دستورالعملهای لازم است که باید توسط بانک مرکزی صادر شود.
حسینزاده درباره توسعه بانکداری الکترونیک و فناوریهای جدید گفت:
طرح «فینادات» برای حمایت از استارتاپهای مورد نیاز شبکه بانکی اجرا شده که از طریق آن در طرحهای مورد نیاز سرمایهگذاری میشود.
وی ادامه داد:
همچنین قراردادهایی با صندوق نوآوری و شکوفایی امضا شده تا استارتاپهایی که نیاز به حمایت مالی دارند، مورد حمایت قرار گیرند.
کارشناس پارس بیت: بحث رمزارز ملی در یکی دو سال اخیر یکی از بحث هایداغ در ایران بوده است. عده ای این رمزارز ملی را برای کشور مفید می دانند و اعتقاد دارند که این عمل می تواند کمک بسیار خوبی با کشور در شرایط فعلی بکند و در مقابل عده ای رمزارز ملی را نه تنها برای ایران بلکه برای کشورهایی که قصد راه اندازی و انتشار رمزارز کشور خود را دارند پروژه ای شکست خورده می دانند و معتقد هستند این عمل با فلسفه پیدایش رمزارزها مغایرت دارد.
اگر به طور دقیق تربه این موضوع نگاه کنیم، می توانیم بگوییم که استفاده از رمزارز ملی می تواند برای کشور مفید باشد به عنوان مثال از برخی هزینه های اضافی جلوگیری، سرعت عمل در سیستم های مالی را بهبود بخشد و مهم تر از همه شفافیت را به ارمغان بیاورد.
از طرفی داشتنیک موجودیت متمرکز و واحد در هدایت رمزارز ملی یکی از نقاط ضعف بسیار جدی اینگونه پروژه ها می تواند باشد و همین موضوع به عنوان پاشنه آشیل این پروژه معرفی می شود و به همین منظور گسترش رمزارز ملی کشورها را با مخاطره مواجه خواهد کرد.
باید دید که آیا رمزارز ملی می تواند انتظارات کسانی که آن را راهنجاتی برای سیستم مالی کشور می دانند، برآورده کند یا خیر. نظر شما چیست ؟!