
رمزارز پالیگان (Polygon) چیست؟ آموزش خرید و کیف پولها
بازار ارزهای دیجیتال روز به روز و بدون وقفه در حال رشد و همه گیری در سراسر جهان است. اگر جزو فعالان بازار ارزهای دیجیتال باشید، بدون شک طی یک سال گذشته میزان رشد ارز دیجیتال پالیگان توجه شما را به سمت خود جلب کرده است. در واقع ارز دیجیتال پالیگان، توکن یکی از پیشرفتهترین شبکههای بلاکچین است که قصد دارد تحولی در دنیای رمزارزها ایجاد کند.در ایران نیز تعداد معامله گران ارزهای دیجیتال در حال افزایش است و به همین علت نیاز به کسب اطلاعات در مورد ارزهای کمتر شناخته شده پیش می آید.
مشکل مقیاسپذیری اتریوم یکی از چالشهایی است که مدتهاست پیش روی این شبکه بلاک چینی قرار دارد. اتریوم از محبوبیت زیادی برخوردار است، تعداد پروژههایی که روی آن اجرا میشوند و نیز تعداد تراکنشهای آن خیلی زیاد است. مجموعه این عوامل، سرعت انجام تراکنش را در اتریوم کند میکند و هزینه تراکنشهای آن را افزایش میدهد. پالیگان، بهعنوان یک راهکار لایه دوم، آمده است تا این مشکل را حل کند.
اگر بخواهیم پالیگان را در یک جمله توصیف کنیم، باید بگوییم پالیگان پروتکلی برای ساخت یک شبکه بههمپیوسته از بلاک چینهاست که بهعنوان یک راهکار لایه دوم، روی بلاک چین اتریوم فعالیت میکند و هدف آن حل مشکل مقیاسپذیری اتریوم است.
تا به حال شبکهها و پروتکلهای مختلفی برای حل این مشکل ایجاد شدهاند؛ برخی از آنها مانند کاردانو و پولکادات، بلاک چینهای مستقلی هستند که با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز، سعی دارند بهنوعی به رقیب اتریوم تبدیل شوند و برخی دیگر مانند پالیگان، راهکارهای لایه دومی هستند که از خودِ اتریوم برای حل این مشکل کمک میگیرند.
در این مقاله قصد داریم نگاه جامعی به پالیگان داشته باشیم، ارز تخصصی آن یعنی متیک (MATIC) را بررسی کنیم، درمورد کیف پولها و نحوه خرید آن صحبت کنیم و برخی جزئیات فنی مربوط به عملکرد این پروتکل را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
منظور از راهکارهای لایه دوم بلاکچین چیست ؟
پالیگان یک راهکار لایه دوم برای حل مشکل مقیاسپذیری اتریوم است. ممکن است پیش از این هم با عباراتی مانند «راهکار لایه اول» و «راهکار لایه دوم» برخورد کرده باشید. قبل از ادامه مباحث مربوط به پالیگان و بررسی دقیقتر اجزای آن، بد نیست ابتدا نگاهی به ماهیت این راهکارها داشته باشیم و تفاوتهای آنها را بررسی کنیم.
راهکارهای لایه اول:
راهکارهای لایه اول، ارتقاهایی هستند که روی پروتکل بلاک چین اعمال میشوند. بهعنوان مثال، انتقال اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام یک راهکار لایه اول است. با توجه به اینکه سهامگذاری باعث ارتقای سرعت تراکنش و افزایش بهرهوری انرژی میشود، اتریوم ۲ میتواند به مقیاسپذیری بیشتری برسد. یکی دیگر از راهکارهای رایج لایه اول شاردینگ (Sharding) است. شاردینگ یک روش مقیاسپذیری است که بلاکهای بلاک چین را به دو جزء وضعیت و تاریخچه تراکنش تقسیم میکند. هر یک از این اجزا یک شارد نامیده میشود و هر دو شارد بهصورت موازی پردازش میشوند. میتوانید شاردینگ را مانند تقسیمکردن یک مسئله به قطعات کوچکتر در نظر بگیرید. این کار برای این انجام میشود که بار کاری اعمالشده روی هر رایانه در اکوسیستم کم شود و در نتیجه آن، سرعت شبکه افزایش یابد. اگر دوست دارید نگاهی دقیقتر به شاردینگ داشته باشید، پیشنهاد میکنیم مطلب «شاردینگ چیست؟» را مطالعه کنید.
راهکارهای لایه دوم:
راهکارهای لایه دوم بهجای آنکه پروتکل پایه بلاک چین موردنظر را تغییر دهند، روی همان پروتکل ساخته میشوند. راهکارهای لایه دوم هیچ تغییری در پروتکل بلاک چین ایجاد نمیکنند. این راهکارها بدون اینکه امنیت و یکپارچگی پروتکل پایه بلاک چین را قربانی کنند، سرعت پردازش در واحد ثانیه را افزایش میدهند و در عین حال، ماهیت غیرمتمرکز و امنیت بلاک چین را حفظ میکنند.
یکی از نمونههای شناختهشده راهکارهای لایه دوم در دنیای ارزهای دیجیتال، شبکه لایتنینگ بیت کوین است. شبه لایتنینگ این امکان را به کاربران میدهد که تراکنشهای خود را در خارج از زنجیره اصلی انجام دهند و فقط در هنگام تسویهحساب نهایی به بلاک چین اصلی برگردند.
پالیگان هم یکی از نمونههای همین راهکارهای لایه دوم است که روی اتریوم کار میکند. پالیگان چهارچوبی برای ایجاد شبکههای بلاک چینی و راهکارهای مقیاسپذیری سازگار با اتریوم است. شبکه پالیگان در حقیقت یک زنجیره جانبی اثبات سهام است که بهصورت موازی با بلاک چین اتریوم کار میکند و پلتفرمی سریع و کمهزینه برای اپلیکیشنهای غیرمتمرکز اتریوم است.
با اینکه اغلب اوقات از پالیگان بهعنوان یک راهکار مقیاسپذیری یاد میشود، حقیقت این است که پالیگان تنها یک راهکار مقیاسپذیری ساده نیست، بلکه پروتکلی متشکل از مجموعهای از راهکارهاست. بهعنوان مثال، یکی از امکانات پالیگان کیت توسعه نرمافزار (SDK) آن است که به افراد در توسعه راهکارهای مقیاسپذیری سازگار با اتریوم کمک میکند.
از آنجا که در هنگام استفاده از پالیگان، نیازی به ثبت همه تراکنشها روی زنجیره اصلی اتریوم نیست، سرعت انجام تراکنشها بالاتر و کارمزد آنها بهمراتب کمتر است. در زمان نگارش این مقاله، کارمزد هر تراکنش اتریوم چیزی حدود ۱۱ دلار است که واقعاً زیاد است. با استفاده از راهکارهای لایه دومی همچون پالیگان میتوان از این کارمزدهای سرسامآور اجتناب کرد و تراکنشهای بهصرفهتری داشت.
با توجه به اینکه پالیگان از ماشین مجازی اتریوم پشتیبانی میکند، اپلیکیشنهای غیرمتمرکز موجود بر روی اتریوم میتوانند بهراحتی به آن منتقل شوند. این مسئله باعث میشود که کاربران بتوانند از همان امکانات اتریوم استفاده کنند، با این تفاوت که سرعت بالاتر و کارمزدهای کمتری را تجربه میکنند. در سال ۲۰۲۱ و همزمان با رشد تقاضای مشتریان برای افزایش بهرهوری خدمات، محبوبیت پالیگان هم افزایش یافت.
شبکههای سازگار با اتریوم که هدف آنها کاهش اساسی کارمزدها و زمان انجام تراکنشهاست، بر اساس رویکردهای خود برای مقیاسپذیری، نامهای مختلفی دارند. ازجمله این نامها میتوان به راهحلهای لایه دو (Layer 2s)، رول آپها (Rollups)، زنجیرههای جانبی (Sidechain) و پلاسما چین اشاره کرد. ازآنجاییکه شبکه اصلی اتریوم، به دلیل افزایش تقاضا با ازدحام و هزینههای بالای گس مواجه است، راهکارهای محبوب و همچنین کاربران در حال بررسی جایگزینهایی مؤثر هستند.
پالیگان در چه زمانی و توسط چه کسانی راه اندازی شد ؟
رونمایی از بلاکچین Polygon در ماه اکتبر سال 2017 صورت گرفت. هر چند که در آن زمان با نام متیک (Matic) شناخته میشد. تیم طراح این پروژه متشکل سه متخصص هندی با نامهای جاینتی کانانی، سندیپ نیلوال و آنوراگ آرجون است. تا سال 2020 این پروژه تحت عنوان متیک به کار خود ادامه داد. در این سال استقبال از شبکه متیک به حدی افزایش یافت که تیم توسعه دهنده نیاز به ارتقای مقیاس کاری خود را احساس کرد. پس از اعمال این تغییرات نام شبکه ارز دیجیتال اختصاصی آن از متیک به پالیگان تغییر کرد.
البته ایده ابتدایی پالیگان متعلق به جاینتی کانانی، مدیرعامل فعلی پالیگان بود که در حین کار با بازی کریپتوکیتیزCrypto Kitties))متوجه ترافیک بالا و مقیاسپذیری کم شبکه اتریوم شد. اتریوم در این زمان بیش از ۱۲,۰۰۰ تراکنش معلق داشت و شبکه آن واقعاً جوابگوی این حجم نیاز کاربران نبود.
متیک در اواسط سال ۲۰۲۰ شبکه اصلی خود را راهاندازی کرد و از آنجا که کارمزد تراکنشهای اتریوم در این زمان خیلی بالا بود، با استقبال گستردهای مواجه شد. همین استقبال گسترده باعث شد تیم متیک متوجه شود که برای پاسخ به نیاز کاربران، باید مقیاس کاری خود را گسترش دهد. سرانجام در تاریخ ۹ فوریه سال ۲۰۲۱، متیک نام خود را به پالیگان تغییر داد و چشمانداز کلی این پروژه هم همگام با تغییر نام آن، تغییر کرد.
در حال حاضر، با اینکه پالیگان خود بر روی بلاک چین اتریوم فعالیت میکند، اما قصد دارد به پل ارتباطی بین بلاک چینها و شبکههای مختلف تبدیل شود؛ یعنی دقیقاً چیزی که برای پذیرش جهانی بلاک چین و انقلاب این فناوری به آن احتیاج داریم. پالیگان دیگر تنها یک راهکار مقیاسپذیری ساده نیست، بلکه پروتکلی است که توسعه راهکارهای مقیاسپذیری مختلف و اتصال آنها به یکدیگر را ممکن میکند.
نماد توکن پلاگین چیست ؟
این ارز دیجیتال با نماد MATIC در صرافیها قابل مشاهده است.
کابرد های پالیگان
با توجه به این حقیقت که اتریوم یکی از پرکاربردترین بلاک چینهای موجود است و با وجود مزایایی که پالیگان برای آن به همراه دارد، میتوان حدس زد که پالیگان کاربردهای زیادی داشته باشد و بتوان از آن در حوزههای مختلف استفاده کرد. در این قسمت قصد داریم نگاه مختصری به چند حوزهای داشته باشیم که پالیگان با توجه به کارمزدهای پایین و مقیاسپذیری زیاد، میتواند به بهبود آنها کمک کند.
1- پرداخت
هدف از طراحی پلتفرم پالیگان این است که به نرمافزارهای غیرمتمرکز کمک کند سرعت پرداختهای خود را افزایش دهند. پالیگان از طریق ادغام رابط برنامهنویسی کاربردی (API) تخصصی با کیت توسعه نرمافزار (SDK) خود، امکان تسویهحساب تقریباً آنی را فراهم میکند. این فرایند نرمافزارهای غیرمتمرکز، فروشندگان و کاربران را قادر میسازد که پذیرش یا پرداختها را از طریق هر ارز دیجیتالی (البته بیشتر با توکنهای 20-ERC یا اتر) بهصورت آنی انجام دهند. این سیستم در سه فاز جداگانه راهاندازی میشود:
پرداختهای اتریوم و توکنهای مبتنی بر ERC-20
پرداختها و انتقالات میانزنجیرهای با چند ارز دیجیتال مختلف، با استفاده از مبادله اتمی (Atomic Swap) و همکاری تأمینکنندگان نقدینگی
سیستم پرداخت مبتنی بر ارزهای فیات با کمک تأمینکنندگان نقدینگی ارز فیات
2- صرافیهای غیرمتمرکز
یکی از کاربردهای مهم پالیگان، افزایش سرعت تسویهحساب برای صرافی های غیر متمرکز است تا کاربران بتوانند از امکان معاملات سریعتر و ارزانتر در این پلتفرمها بهرهمند شوند. کوییک سواپ (QuickSwap)، Dfyn و ComethSwap نمونههایی از صرافیهای غیرمتمرکز پالیگان هستند که طی چند ماه گذشته موفق به جذب طیف وسیعی از کاربران شدهاند. پروتکلهایی مانند کرو (Curve) و ام استیبل (mStable) نیز امکان تبادل کمهزینه و با اسلیپیج (Slippage) پایین استیبل کوین ها را فراهم کردهاند.
3- بازیهای بلاک چینی
پالیگان امکان افزایش سرعت و ارتقای عملکرد را برای بازیهای مبتنی بر بلاک چین نیز فراهم میکند. بازیهای بلاک چینی بهدلیل سرعت پایین تراکنشها و تأخیر زیاد شبکه، از بازیهای رایانهای و کنسولی عقب افتادهاند؛ اما با همکاری فناوری کامیت چین (Commit Chain) پالیگان و شبکه اتریوم، توسعهدهندگان و گیمرها میتوانند با کارایی بیشتری اقدام به توسعه و استفاده از بازیها کنند. پالیگان در بهترین زمان ممکن به کمک صنعت بازی بلاک چینی آمده است؛ چراکه توکن های غیر مثلثی و بازارهای این توکنها باعث افزایش محبوبیت بلاک چین و صنعت ارزهای دیجیتال شدهاند. در این میان، بسیاری از گیمرها به خرید، فروش و معامله انواع توکنهای غیرمثلی درون بازیها روی آوردهاند. بازیها و نرمافزارهای غیرمتمرکز توکنهای غیرمثلی مانند آوی گوچی (Aavegotchi)، نئون دیستریکت (Neon District)، زد ران (Zed Run) و کامث (Cometh) توانستهاند با پالیگان، به تجربه کاربری مقیاسپذیرتری دست پیدا کنند.
4- کاربردهای دیگر
پالیگان کاربردهای بسیارِ دیگری هم دارد که توضیح همه آنها در این مقاله نمیگنجد؛ اما بهعنوان یک نمونه، میتوان به راهکار مقیاسپذیری پلاسما در پالیگان اشاره کرد. پلاسما مبادله اتمی میانزنجیرهای را برای داراییهای توکنی و غیرتوکنی انجام میدهد.بیشتر نرمافزارهای غیرمتمرکز بهخاطر نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی کاربران، به راهی برای امضای تراکنشها بدون ارسال کلید خصوصی نیاز دارند. پالیگان بهخاطر ارتقاهایی که برای مقیاسپذیری انجام داده است، این توانایی را دارد که چهارچوبی را برای احراز هویتِ آزاد ایجاد کند و از این طریق، استفاده از نرمافزارهای غیرمتمرکز را تسهیل کند.
زنجیره پلاسما:
زنجیره پلاسما را میتوان بهعنوان یکی از بهترین و البته منحصربهفردترین فناوریهای بلاکچین پالیگان در نظر گرفت. این زنجیره امکان ایجاد و تأیید بلاکها را خارج از زنجیره بلاکچین اتریوم فراهم میکند. همین مورد باعث میشود تا فرایند تأیید تراکنشها با سرعت بیشتری انجام شود. لازم به ذکر است که ایجاد چنین تکنولوژی به توصیه ویتالیک بوترین، خالق اتریوم ایجاد شده است.
فناوری ZK-rollups:
این تکنولوژی هم از دیگر مواردی است که توانسته مقیاسپذیری و سرعت پالیگان پالیگان را افزایش دهد. در واقع این فناوری جمعبندی و تأیید بخش زیادی از تراکنشها به خارج از زنجیره اصلی انتقال میدهد.از طرفی دیگر این تکنولوژی دادههای موجود در هر تراکنش را تا حد زیادی کاهش میدهد. این مورد به نوبه خود باعث صرفهجویی در منابع محاسباتی و البته هزینههای نهایی میشود.
الگوریتم اثبات سهام :
خود شبکه پالیگان در حقیقت یک زنجیره جانبی از اتریوم است و به همین جهت هم بوده که الگوریتم تأیید بلاک آن هم مانند اتریوم بر اساس اثبات سهام کار میکند.وجود این الگوریتم باعث میشود تا امنیت موجود در شبکه اتریوم، بهوضوح در پالیگان هم دیده شود. البته باید عنوان کنیم که خود زنجیره پالیگان تحت عنوان Matic PoS شناخته میشود اما درهرحال این شبکه یک زنجیره جانبی از خود اتریوم است.
پالیگان چگونه کار میکند؟
تا به اینجای مقاله درباره اهداف کلی پالیگان و دلایل محبوبیت آن در بین کاربران ارزهای دیجیتال صحبت کردیم. اکنون متوجه شدهاید که هدف اصلی پالیگان، حل مشکل مقیاسپذیری بلاک چینها و ایجاد تعامل در بین آنهاست. در این قسمت از مقاله قصد داریم با دقت بیشتری به جزئیات فنی پالیگان ورود و آن را از جنبههای مختلف بررسی کنیم. با مطالعه این قسمت متوجه خواهید شد که پالیگان از چه نوآوریهایی برای دستیابی به مقیاسپذیری موردنظر خود استفاده میکند و ویژگیهایی همچون امنیت و تعاملپذیری آن از کجا نشئت میگیرند.
سازگاری با اتریوم:
یکی از ویژگیهای جالب پالیگان، معماری چندلایه آن است. پالیگان از چهار لایه به نامهای «اتریوم»، «امنیت»، «شبکههای پالیگان» و «اجرا» تشکیل شده است. لایه اتریوم پالیگان، امکان دسترسی آن به مزایای اتریوم از جمله امنیت و قابلیت برنامهنویسی را فراهم میکند. این لایه در حقیقت مجموعهای از قراردادهای هوشمند است که عملیاتهایی مانند نهاییکردن تراکنشها، سهامگذاری و حلوفصل منازعات را ممکن میکند.
پروتکل پالیگان، ارتباط زنجیرههای مختلف در اکوسیستم خود را امکانپذیر میکند. با استفاده از این پروتکل میتوان پیامها را بین هر دو زنجیره دلخواه پالیگان یا بین زنجیرههای پالیگان و اتریوم انتقال داد. این پروتکل همچنین امکان اجرای همه بلاک چینهای سازگار با اتریوم را تنها بهراحتی یک کلیک فراهم کرده است. بهلطف طراحی ماژولار پالیگان (که در قسمتهای بعدی درمورد آن صحبت میکنیم)، کاربران میتوانند ماژولی که بیشترین مطابقت را با نیازهای آنها دارد انتخاب کنند.
مقیاسپذیری:
بدون شک پالیگان را میتوان یکی از پروژههای بسیار خوبی دانست که با هدف افزایش مقیاسپذیری اتریوم کار خود را شروع کردهاند. پالیگان از زنجیرههای مخصوص خود و الگوریتمهای اجماع مقیاسپذیر استفاده میکند و این هم بهنفع کاربران است، هم بهنفع خود پروژهها.با وجود برنامه اتریوم برای راهاندازی اتریوم ۲ و بهرهگیری از الگوریتم اجماع اثبات سهام، این بلاک چین در حال حاضر متکی بر اثبات کار است و همین باعث کاهش مقیاسپذیری در این بلاک چین میشود. همان طور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، کارمزد تراکنشهای اتریوم بالاست و گاهی مجبور میشوید برای انجام یک تراکنش بیش از ۱۰ دلار کارمزد پرداخت کنید؛ در حالی که کارمزد تقریبی تراکنشها در پالیگان برابر با ۰.۰۰۰۹ دلار است. همین تفاوت کارمزدها در مبادلات توکنهای غیرمثلی، توکنهای ERC-20 و سایر تعاملات نیز وجود دارد.
راهحل پالیگان برای این مشکل، استفاده از الگوریتم اجماع اثبات سهام است. در الگوریتم اثبات سهام پالیگان، اعتبارسنجها باید توکنهای متیک خود را در قراردادهایی که به اصطلاح قانون مدیریت سهامگذاری (Staking Management Contract) نام دارند سهامگذاری کنند و به فول نود پالیگان تبدیل شوند. این قراردادها روی شبکه اصلی اتریوم نوشته شدهاند. وظیفه اعتبارسنجی تراکنشها و ساخت بلاکها مانند همه بلاک چینهای دیگر، برعهده همین اعتبارسنجهاست.
امنیت
ادعای تیم پالیگان این است که افزایش مقیاسپذیری در این شبکه، به قیمت قربانیکردن امنیت نبوده و آنها از راهکارهای مخصوص خود برای تضمین امنیت داراییها و تراکنشها بهره گرفتهاند.
زنجیره های جانبی که پالیگان در اختیار کاربران خود قرار میدهد، شامل دو دستهبندی کلی زنجیرههای مستقل (Stand-alone Chains) و زنجیرههای ایمن (Secured Chains) است. زنجیرههای مستقل زنجیرههایی هستند که مکانیسم اجماع مختص خود را دارند و برای امنیت خود به اتریوم وابسته نیستند. حقیقت این است که راهاندازی زنجیره مستقل و تأمین امنیت آن کار راحتی نیست و به همین دلیل، این گزینه برای طیف گستردهای از کاربران عادی با اهداف عمومی مناسب نیست. احتمالاً گزینه بهتر برای این کاربران، زنجیرههای ایمن است.
زنجیرههای ایمن از یک مدل منحصربهفرد در پالیگان به نام امنیت بهعنوان سرویس(Security-as-a-Service) بهره میبرند که یا اتریوم مستقیماً آن را تأمین میکند و یا گروهی از اعتبارسنجهای قابلاعتماد این کار را انجام میدهند. بخش عمدهای از عملیات مربوط به امنیت پالیگان، در لایه امنیت آن اجرا میشود. لایه امنیت پالیگان وظیفه مدیریت استخر اعتبارسنجها را برعهده دارد. این لایه میتواند بهعنوان یک متا بلاک چین (فرا بلاک چین) و بهصورت موازی با اتریوم فعالیت کند، یا اینکه مستقیماً روی اتریوم پیادهسازی شود و ماینرهای اتریوم نقش اعتبارسنجهای آن را ایفا کنند.
اعتبارسنجها بهصورت دورهای صحت تراکنشهای موجود در زنجیرههای پالیگان را کنترل و در ازای آن، پاداش دریافت میکنند. فعالیتهای دیگری از جمله توزیع پاداشها هم در همین زنجیره پالیگان صورت میگیرد.
استقلال:
یکی از ویژگیهای جالب پالیگان که اخیراً بیش از پیش تقویت شده، استقلال آن از اتریوم است. در ماه اکتبر سال جاری، گزارشی از سوی پلتفرم توسعه بلاک چین الکمی (Alchemy) منتشر شد که نشان میداد تعداد اپلیکیشنهای فعال روی پالیگان بهسرعت در حال افزایش است و اکوسیستم آن در حال مستقلشدن از اتریوم است.طبق این گزارش، اکنون بیش از ۳,۰۰۰ اپلیکیشن در حال فعالیت روی پالیگان هستند و سرعت توسعه این شبکه، ۲ برابر بیشتر از اتریوم در زمان مشابه بوده است. بهعلاوه، تعداد اپلیکیشنهایی که منحصراً روی پالیگان توسعه پیدا کردهاند، از تعداد اپلیکیشنهایی که بهصورت مشترک روی اتریوم و پالیگان فعالیت میکنند بیشتر است. با اینکه بسیاری از افراد پالیگان را بیشتر تکمیلکننده اتریوم میدانند تا رقیب آن، دادههای جدید نشان از افزایش استقلال این شبکه دارند.
متیک (MATIC) ارز بومی شبکه پالیگان است که دو نقش اصلی را در این شبکه ایفا میکند:
کارمزد: کاربرد اصلی توکن متیک، پرداخت کارمزد تراکنشها در شبکه پالیگان است. این توکن بهعنوان یک توکن کاربردی (Utility Token) طراحی شده است که بهعنوان واحد پرداخت و تسویهحساب میان مشارکتکنندگان در اکوسیستم پالیگان عمل میکند.
سهامگذاری: زنجیرههای جانبی متیک با استفاده از یک لایه اثبات سهام، اجماع را اعمال میکنند و مشارکتکنندگان شبکه، توکن متیک خود را در این لایه سهامگذاری میکنند تا بتوانند بهعنوان اعتبارسنج فعالیت کرده و پاداش بگیرند. برای انجام عملیات مختلف در شبکه پالیگان مانند اعتبارسنجی بلاکها و انتشار اثباتها Proofs ، به منابع محاسباتی نیاز است. توکن متیک بهعنوان پاداش به تأمینکنندگان این منابع برای تأمین امنیت و حفظ یکپارچگی شبکه پرداخت میشود.
کیف پول های ارز دیجیتال پالیگان
سازگاری با کیف پول ارزهای دیجیتال یکی از مهمترین مؤلفههایی است که سرمایهگذاران بدان دقت میکنند. در حقیقت بیشتر افراد بعد از خرید یک ارز یا توکن خاص، آن را به کیف پول خود انتقال میدهند که این کار نگهداری از آنها را ایمنتر میکند.این موضوع سبب شده تا توسعه دهندگان تمرکز ویژهای بر روی این موضوع داشته باشند. تیم تولیدکننده پالیگان هم از این مورد غافل نبوده و سعی داشته تا این توکن را با بسیاری از کیف پولها سازگار نماید.
البته باید این موضوع را خاطرنشان کنیم که خود این ارز بر روی بستر اتریوم عرضه شده و به همین جهت با اغلب کیف پولهایی که از اتریوم پشتیبانی میکنند، سازگاری دارد. با این اوصاف ما در ادامه برخی از این کیف پولها را برای شما ذکر کردهایم.
کیف پول های سخت افزاری :
لجر نانو ایکس:این کیف پول سختافزاری را میتوان بهعنوان یکی از ایمنترین ولتهایی در نظر گرفت که میتواند از ارز دیجیتال متیک یا همان پالیگان پشتیبانی نماید.
این کیف پول دارای صفحهنمایش بزرگی بوده و یک عبارت 24 کلمهای هم برای بازیابی ارائه میدهد. افزون بر این موارد شما میتوانید بیش از 100 ارز دیگر را هم با کمک آن ذخیره نمایید.
کیف پول سیف پل :این کیف پول از دیگر ولتهای سختافزاری معتبر در دنیا است که از ارز دیجیتال پالیگان پشتیبانی میکند. این کیف پول دارای صفحهنمایش بسیار قوی است که میتواند کار را برای شما سادهتر نماید.
از طرفی دیگر این کیف پول امنیتی فراتر از مدلهای نرمافزاری دارد که آن را برای هولدرهای بزرگ مناسب کرده است.
کیف پول های نرم افزاری :
اتیمک والت: این کیف پول را میتوان جزو محبوبترین والتهای نرمافزاری دانست که میتواند از توکن ماتیک یا همان پالی گان پشتیبانی کند. شما میتوانید این کیف پول را با عبارت ریکاوری آن بر روی هر تلفنی بازیابی کنید.
تراست والت: تراست والت را میتوان بهعنوان معروفترین کیف پول نرمافزاری دنیا تلقی نمود. این کیف برای سیستمعاملهای مختلفی عرضه شده و دارای امنیت بسیار زیادی است. این کیف پول از شبکه اتریوم و تمام توکنهای بستر آن پشتیبانی میکند.
لازم به ذکر است که تراست والت، پالی گان را بر روی شبکه های ERC-20 ،BEP20 و BEP2 پشتیبانی میکند. این در نوع خود موجب کاهش کارمزد و مقبولیت بیشتری شده است.افزون بر این موارد کیف پولهای مطرح دیگری همچون متاماسک، اکسودوس، لجر نانو اس و… هم از این ارز دیجیتال پشتیبانی میکنند. همین مورد هم سبب شده تا بستر لازم برای هولد کردن این ارز دیجیتال فراهم شود.
کلام پایانی :
در این مقاله به بررسی شبکه Polygon و ارز دیجیتال متیک پرداختیم. پروژه پالیگان یکی از پروژههای اصطلاحا شسته و رفته بازار رمزارزها است؛ چراکه از ابتدا با یک هدف مشخص فعالیت خود را آغاز کرده است و تا به امروز نیز به مسیر خود ادامه داده است. ارتقای مقیاسپذیری بلاکچین اتریوم در کنار حفظ ویژگیهای مثبت آن به عنوان دستاورد اصلی این شبکه بلاکچین شناخته میشود. هر چند که صحبتها در خصوص راهاندازی نسخه جدید اتریوم شاید تا حدودی ماهیت پروژه Polygon را تحت الشعاع قرار دهد. به هر ترتیب باید منتظر ماند و دید که آینده ارز دیجیتال پالی گان به چه صورت رقم میخورد .
سوالات متداول :
امنیت شبکه پالیگان چقدر است؟
شبکه پالیگان در حقیقت یک زنجیره جانبی از اتریوم است. به همین جهت است که تماماً الگوریتمها و لایههای امنیتی اتریوم را هم دارد. برایناساس میتوان گفت که بهاندازه اتریوم امنیت دارد. البته توسعه دهندگان تلاش کردهاند تا راهکارهای بیشتری را برای افزایش امنیت ایجاد نمایند.
کیف پولهای ارز دیجیتال پالیگان به چه صورتی هست ؟
ارز دیجیتال پالیگان در حقیقت یک توکن بر روی شبکه اتریوم است. به همین جهت تمام کیف پولهایی که از اتریوم پشتیبانی میکنند، میتوانند برای ذخیره پالیگان هم مناسب باشند. از جمله این کیف پولها میتوان به متاماسک، تراست والت، اتمیک والت، اکسدوس، لجر نانو اس، سیف پل و… اشاره نمود.